Crypto Exchange

Handelen met cryptomunten op betrouwbare en veilige handelsplatformen

Aan de slag met trading op een crypto exchange

Voor de actieve handelaar zijn onderstaande exchanges de beste keuzes. Om volledige toegang te krijgen zonder beperkingen en limieten is er een verificatieverplichting. Dit aanmeldingsproces bestaat uit het indienen van een identiteitsbewijs, “Proof of Adress” (bankafschrift, energie of internetfactuur). Gebruik alle veiligheidsmogelijkheden waaronder 2FA (two-factor authentication). Onderstaande exchanges zijn allemaal te koppelen met Coinigy waarbij één interface wordt gebruikt om te handelen op de aangemelde exchanges. Via onderstaande links en knoppen kunt u zich direct aanmelden.

Binance

Grootste crypto exchange opgericht in 2017, gevestigd in Tokio en heeft wereldwijd diverse nevenvestigingen en valt dus niet onder de Nederlandse jurisdictie. Binance is de grootste en meest populaire exchange met lage transactiekosten. Binance heeft het hoogste niveau van veiligheid (CER-rating A), betrouwbaarheid, transparantie en een uitstekende support/helpdesk. Binance heeft zijn exchange verzekerd tegen mogelijke hacks door SAFU (Secure Asset Funds for Users) waarbij de verliezen van gebruikers door een mogelijke hack volledig worden vergoed.

Binance heeft een breed en divers aanbod van cryptomunten waaronder altcoins , stablecoins en een breed aanbod van handelsparen ten opzichte van de euro, dollar en stablecoins als Tether, TUSD, USDC, PAX , BUSD maar ook Altcoins en Ethereum. Registratie is niet verplicht en met een ongeverifieerd account is er een handels limiet van 2 BTC p/dag.

Binance ondersteunt ook hefboomtrading en Bitcoin Futures trading op verschillende handelsparen. Binance heeft een koppeling met Coinigy waardoor het traden op meerdere exchanges gemakkelijk vanuit 1 omgeving gedaan kan worden. Voor alle crypto-exchanges geldt dat cryptomunten die niet gebruikt worden om te handelen het veiligst is om deze extern op te slaan op bijvoorbeeld een Ledger.


✔ Grootste exchange met verzekering 
✔ Hoogste volumes en hefboomtrading
✔ Breed aanbod Altcoins 


Huobi

Crypto exchange opgericht in 2013, gevestigd in Singapore en heeft diverse wereldwijde nevenvestigingen. Huobi is na Binance de grootste crypto exchange en heeft het platform sterk beveiligd. Huobi maakt gebruik van een multisignature cold-wallet waar 95% van de cryptomunten die verhandeld worden zijn opgeslagen, buitengewoon veilig en betrouwbaar. De deskundige klantenservice is 24/7 bereikbaar via telegram, chat of het inschieten van een ticket. Er wordt snel gereageerd en gehandeld op de support vragen van gebruikers.

Huobi richt zich vooral op de Aziatische markt en heeft een groot aanbod van meer dan 235 altcoins waarbij ook diverse cryptomunten van een lage marktwaarde beschikbaar zijn op verschillende handelsparen. Huobi ondersteunt ook hefboomtrading op verschillende handelsparen. Huobi heeft een stabiele koppeling met Coinigy waardoor het traden op meerdere exchanges waaronder Huobi gemakkelijk vanuit 1 omgeving gedaan kan worden.

Voor alle exchanges geldt dat cryptomunten die niet gebruikt worden om te traden het beste extern opgeslagen kunnen worden op bijvoorbeeld een Ledger. Huobi valt niet onder de Nederlandse jurisdicties waardoor de privacy goed is gewaarborgd voor de Nederlandse gebruiker.


✔ Grote exchange, focus markt Azië
✔ iDEAL / Apple Pay / SEPA / Sofort
✔ Grootste aanbod Altcoins 235+


Kraken

Crypto exchange opgericht in 2011, gevestigd in Amerika en heeft een unieke samenwerking met de Duitse Fidor Bank. Kraken heeft het hoogste veiligheidsniveau met een goede CER-rating B en is een betrouwbaar, stabiel handelsplatform. Kraken ondersteunt de belangrijkste forex-valutaparen waaronder de Japanse Yen, Zwitserse Frank en de Amerikaanse. Ook biedt Kraken hefboomtrading en staking van cryptomunten.

Kraken heeft wel een stuk minder aanbod van altcoins t.o.v. Binance en Huobi. Kraken biedt daarentegen Paxos Gold aan. Deze unieke altcoin is een digitale activa (token) die volledig is afgedekt met fysiek goud zonder dat hiervoor opslagkosten voor worden berekend. Paxos Gold wordt uitgegeven door de Paxos Trust Company uit Amerika.

Kraken is een middelgrote exchange met grote volumes op het BTC/EUR handelspaar. Vooral voor de Europese klanten biedt de samenwerking met de Duitse Fidor Bank voordelen door vlotte financiële afwikkelingen van de  transacties. Het storten van en naar de Nederlandse bankrekening gaat vlot. Kraken heeft ook een stabiele api-koppeling met Coinigy wat het handelen zeer eenvoudig maakt vanuit de Coinigy omgeving. Ook voor Kraken geldt een goede privacy, aangezien het moederbedrijf is gevestigd in Amerika en daar geen Nederlandse jurisdicties  gelden.


✔ Veilige exchange i.s.m. Fidor Bank 
✔ euro’s van/naar NL bankrekening
✔ Paxos Gold – 1:1 gedekt fysiek goud