Crypto Security

Veiligheid staat voorop in de cryptowereld waar hackers en spammers zeer actief zijn.

Onmisbare tools voor een veilige crypto omgeving

Noodzakelijke en cruciale tools die nodig zijn voor het veilig bewaren van de cryptomunten, inloggegevens, wachtwoorden en beveiligd anoniem internetten. Gebruik de app Authy voor een 2FA (two-factor authentication) beveiliging.

Ledger

De Ledger Nano is een hardware wallet. Een hardware wallet wordt gebruikt om cryptomunten zo veilig mogelijk op te slaan. Dankzij de beveiligde security chip worden de toegangsleutels (private-keys) naar de cryptomunten veilig opgeslagen waar niemand toegang tot heeft. Deze private-keys worden offline op het apparaat opgeslagen, compleet beschermd tegen virussen, hackers en mallware. Bij gebruik van de wallet zullen transacties altijd op het apparaat zelf handmatig goedgekeurd moeten worden en vervolgens uitgevoerd worden. Zo zijn de persoonlijke private-keys dus nooit zichtbaar van buitenaf en blijven de crpytomunten veilig op het apparaat staan. 

Met het kwijtraken van de Ledger kan er door een back-up de toegang naar de cryptomunten weer hersteld worden. Deze back-up bestaat uit 24 woorden (seed phrase) die veilig opgeslagen moeten worden bij voorkeur in 1Password of een papieren notitie. Er kunnen meer dan 1200 cryptomunten worden opgeslagen. Gebruik de Ledger wanneer er niet actief gehandeld wordt. Haal de cryptomunten van de handelsplatformen af en sla deze veilig op de Ledger.
Via het dashboard van Ledger Live is er een prachtig overzicht van het portfolio met alle details.

✔ Cold Storage: Offline opslaan
✔ Ondersteunt meer dan 1200 cryptomunten
✔ Prachtig dashboard crypto-portfolio


1Password

1Password is de veiligste en meest complete passwordmanager. De app is beschikbaar voor Android, iOS, Windows Phone, Windows en Mac. Bovendien synchroniseert 1Password de gegevens onderling met elkaar via elk platform en met verschillende synchronisatie mogelijkheden zoals iCloud, wifi, lokaal en Dropbox. Er hoeft maar 1 sterk hoofdwachtwoord onthouden te worden. 1Password maakt voor elke inlog, 1 uniek en sterk wachtwoord aan. Ook biedt 1Password de mogelijkheid voor 2FA aan bij diverse ondersteunende websites.

Een mooie toepassing is de optie “travel mode” waarbij kluizen verwijderd kunnen worden. Internationale reizigers kunnen bij douanecontroles gedwongen worden om inloggegevens en pincodes van de telefoon vrij te geven. Het gevaar bestaat dat het complete portfolio cryptomunten afgenomen wordt. De kluizen zijn later vrij eenvoudig weer te herstellen in 1Password.

De gegevens in 1Password worden met een AES 256-bit encryptie opgeslagen en heeft de hoogste mogelijke beveiliging tegen hackers. Ons advies is om de 2FA van Authy naast 1Password te gebruiken.


✔ Extreem veilige wachtwoordmanager
✔ iOS en Android apps met synchronisatie
✔ Gebruiksvriendelijk en onmisbaar


PIA-VPN

Een VPN-verbinding zorgt voor een veilige, anonieme  en versleutelde verbinding over het internet. Een VPN is een gemakkelijke en efficiënte manier om de online veiligheid, privacy en vrijheid te verbeteren.

Private Internet Access (PIA) is een VPN-dienst die bekend staat om het respecteren van de privacy van haar gebruiker, er worden geen logbestanden bijgehouden.

PIA staat bekend om de overzichtelijkheid van de vormgeving van de apps. Momenteel heeft PIA ongeveer 3335 servers in bedrijf verdeeld over 30 landen. Binnen deze landen zijn er in totaal weer 52 verschillende locaties waar de VPN-servers staan. Er is dus wereldwijd altijd wel een PIA-server in de buurt is. In de praktijk betekent dit een uitstekende snelheid tijdens het gebruik van de PIA-VPN en een optimale internet ervaring.

Gebruikers van PIA hebben een uitstekende bescherming van de privacy. Het instellen van PIA is kinderlijk eenvoudig waarbij de standaardinstellingen voldoende bescherming bieden. Het gunstige tarief met de hoogste privacy standaarden maakt PIA-VPN de beste keuze voor een VPN.


✔ Anoniem en beveiligd internetten
✔ Snelle stabiele servers wereldwijd
✔ iOS en Android apps